Извършване на онлайн преводи

Ако имате отлични познания по даден език, можете да кандидатствате за работа като преводач на свободна практика като онлайн преводач.

В интернет пространството ще откриете цялата необходима информация къде да кандидатствате. Чрез интернет портали можете да кандидатствате за работа на хонорар, като преводач, редактор и/или коректор. Там ще намерите всички необходими документи за кандидатстване, примерни текстове за входящо ниво на превод, както и подробни указания за изискванията към вас. Може да извършвате онлайн превод на текст, уеб страници, документи и др.

Най-често използваните програми за помощ при превод са: Trados, Transit, Wordfast и др. Когато си изтеглите някоя от тях, ще видите, че има файл с инструкции за работа и публикации с възможни решения на често срещани проблеми.

Ако са ви задали поръчка да преведете уебсайт, можете да ползвате вградена система за управление на контента съвместно с компонент за многоезичност.


Така, освен езика на който трябва да бъде преведен сайта, ще има възможност да бъде четен на още няколко езика чрез вградената система. Вградената система дава възможност за:


•    лесно и бързо да сменяте контента на уеб сайта;
•    възможност да разширявате ефективността на уеб сайт чрез добавяне на допълнителни компоненти и модули;
Имайте пред вид, че лошото качество на превода може да провали вашата кариера  завинаги, ето защо задължително ползвайте софтуер за коректура, като част от преводаческите си услуги. Това означава, че да проверявате вашите текстове преди да ги изпратите на клиента си, така ще бъдете уверени, че преводът ви е напълно точен.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/457_attach_3609_normal.jpg